19

nov

Wijzigingen administratie Flexioen Pensioenregeling (2019)

Per 1 januari 2020 gaat ABN AMRO Pension Services (hierna ABN AMRO) de administratie van de Flexioen Pensioenregeling (DC-regeling) verzorgen. Het bestuur heeft tot deze wijziging besloten omdat de huidige uitvoerder Robeco heeft aangegeven niet langer de administratie voor dergelijke pensioenregelingen te verzorgen, maar dit onder te brengen bij ABN AMRO. Het pensioenfondsbestuur heeft een uitgebreid proces doorlopen en geconcludeerd dat een overstap naar ABN AMRO een goede keuze is voor de deelnemers.

Deze verandering betekent dat u voortaan via een andere website moet inloggen om uw rekening(en) te zien en wijzigingen door te geven. Ook uw portefeuille moet mogelijk beperkt worden aangepast naar aanleiding van de nieuwe administratie.Binnenkort ontvangt u hierover van Robeco via de post meer informatie.

Veranderingen zijn beperkt

Op dit moment worden er nog geen grote wijzigingen in de lifecycles doorgevoerd. Dit heeft als voordeel dat de verandering op dit moment beperkt is. Het nadeel is dat er op dit moment nog weinig kostenvoordelen voor de deelnemers worden behaald. Het bestuur van het pensioenfonds gaat hierover in de komende maanden met ABN AMRO Pension Services en Robeco in overleg. Robeco blijft op dit moment wel de advisering over de lifecycles en fondskeuze voor eigen beheer verzorgen.